Kategoriat
Ajankohtaista Harjoittelumateriaali

Daoyin Yangsheng Taiji Jian 1

Liikesarjan videolla tekee sarjan kehittäjä Zhang Guangde.

Keskiviikkoisin olemme aloittaneet Dyysg (Dao Yin Yang Sheng Gong) -miekkasarjan harjoittelun Myllytullin koululla. Sarja on ensimmäisiä dyysg -tyylin taijisarjoja, joita opettelemme Oulun taiji-seurassa, ja oikeastaan ryhmämuotoisesti koko Suomessa.

Dyysg -sarjat ovat kiinteästi sidoksissa kiinalaiseen läääketieteeseen ja myös dyysg -taijisarjat on kehitetty paitsi kamppailuliikkeiden pohjalta myös huomioiden erityisesti tiettyjen energiakanavien aktivointi liikkeissä ja yksityiskohdissa. Tämä miekkasarja, nimeltään Yangsheng Taiji Jian 1, (Jian tarkoittaa miekkaa) avaa erityisesti keuhkojen sekä sydämen ja verenkierron kanavia. Sarjassa on paljon ylävartaloon keskittyviä tai kohdistuvia liikkeitä.

Sarjan kehittäjä on Pekingin urheiluyliopiston professori ja koko dyysg-järjestelmän kehittäjä Zhang Guangde. (Lisää Dyysgistä lajiesittelyissä).

Alla linkki aiempaan Akin artikkeliin, josta löytyy opettelemamme sarjankin kannalta keskeisiä energiakanavia eli meridiaaneja sekä akupunktiopisteitä. Jo miekan pyörittely aktivoi ja hieroo hyvin mm. ranteen Yuan -pisteitä. Muun muassa tämän vuoksi olemme miekan perusharjoitukset tehneet aina sekä oikealle että vasemmalle puolelle. Sen lisäksi, että molemman puolen meridiaanit tulevat aktivoitua, myös aivot tykkää tästäkin haasteesta! : D