Home » Ohjaajat ja hallitus

Ohjaajat ja hallitus

Aki Korhonen

Ohjaaja, seuran perustaja, puheenjohtaja

20150829_00394

6th World Health Qigong Tournament, 29.8.2015 (Matosinhos, Porto, Portugal)

Akia voidaan pitää oululaisen taijiharrastuksen isänä ja sieluna. Aki on harjoitellut taijia jo yli kaksi vuosikymmentä. Sinä aikana hän on kehittynyt taitavaksi taijin osaajaksi ja opettajaksi ja innostanut lukuisia oululaisia taijiharrastuksen pariin.

Aki aloitti taijin harjoittelun vuonna 1988. Hän kiinnostui taijin teoriasta, filosofiasta ja tutkiskelevasta harjoitusmetodista, ja nuoruuden harrastukset karate ja aikido saivat väistyä. Aki harjoitteli 90-luvun alussa taijia ja qigongia Kiinassa kahdella matkallaan yhteensä kaksi ja puoli kuukautta. Matkoilta palattuaan hän tutustui Suomessa shifu Zhang Fangiin ja on ollut tämän oppilaana siitä lähtien.

Aki oli perustamassa Oulun Taiji-seuraa vuonna 1992, ja hän toimi seuran puheenjohtajana kymmenisen vuotta. Hän on ollut mukana myös Suomen Wushu-liiton puheenjohtajistossa (pj 2006, vpj 2007, pj 2009 , pj 2010) . Vuonna 2013-2017 hän kuuluu Suomen Wushu-liiton hallitukseen ja on Suomen Wushu-liiton Terveys-Qigong-jaoston johtaja.

Aki on suorittanut Suomen Wushu-liiton opettajapätevyyden ja ohjannut lukuisia taijikursseja sekä Oulun Taiji-seurassa että Oulun kansalaisopiston senioritaijiryhmissä. Hän on esitellyt taijia lukemattomissa eri tapahtumissa ja tilaisuuksia sekä pitänyt näytetunteja yrityksille ja yhteisöille.

Professori Lei Binin kanssa Wudang vuoren kansainvälisessä Terveys Qigong-seminaarissa keväällä 2016.

Aki on myös ansioitunut kilpailija. Hän on voittanut useita henkilökohtaisia suomenmestaruuksia vuosien 2006, 2008 ja 2010 Suomenmestaruuskisoissa, sekä Pohjoismaiden wushu-mestaruuskilpailujen hopeamitalin. Aki oli mukana myös Oulun Taiji-seuran kultamitalijoukkueessa samaisissa Oslon PM-kilpailuissa. Vuoden 2010 SM-kisoissa Aki voitti kultaa Chen-tyylin taijiquanissa että taijiquan ryhmäkilpailussa. Lisäksi hän oli mitaleilla taijijianissa ja perinteisten wushu-lajien sarjassa sekä oli mukana 3. sijoittuneessa taijijian joukkueessa.

Kesällä 2013 Aki oli Kiinassa Wuhanin urheiluyliopistossa Suomen Wushu-liiton matkalla ja harjoitteli siellä 5-eläimen terveysqigong-sarjaa professoreiden Shi Aiqiao:n ja Lei Bin:in sekä opettaja Fan Xuefeng:in johdolla. Syksyllä 2013 hän oli Portugalissa, Portossa, 2. Euroopan Terveys-qigong-ohjaajien seminaarissa, jossa opettajina olivat Pekingistä professorit: rva Wang Yulin, hra Yang Bailong sekä hra Hu Xiaofei. Opittavina sarjoina olivat Taiji Yang Sheng Zhang, Dao Yin Yang Sheng Shi Er Fa, Liu Zi Yue sekä Shi Er Duan Jin.

Heinäkuussa 2014 hän oli Euroopan Terveys-qigong turnauksessa Belgian Monsissa. Sijoitukset joukkuekisoissa: 1.Mawangdui, 1.Wu qin xi. Henkilökohtaiset sijoitukset: 1.Yi jin jing, 2.Wu qin xi, 1.Da wu, 2.Ma wang dui.

Taijin ja terveys-qigongin lisäksi Akin harrastuksiin kuuluvat kiinan kieli, kiinalainen kulttuuri.

Keväällä 2014 hän kävi Emei-vuorella kansainvälisessä Terveys-Qigong-seminaarissa, ja sen jälkeen useissa kansainvälisissä tapahtumissa Kiinassa ja Euroopassa, mm. 2016 Wudang-vuorella ja syksyllä 2016 Jiuhua-vuorella. Keväällä 2017 hän oli kolme viikkoa Pekingin Urheiluyliopistossa treenaamassa Dyysgiä.

Keväällä 2017 hän tapasi professori Zhang Guangde:n, joka kannusti jatkamaan ja opettamaan hänen järjestelmäänsä Daoyin Yangsheng gongia Suomessa. Oulun Taijiseurassa Dyysg onkin saanut lämpimän vastaanoton ja sitä harjoitellaan tällä hetkellä kerran viikossa. Merkittävä Dyysg-opettaja Akille ja Oululaisille on ZGD:n oppilas Zhuang Yongchang.

Tapaaminen prof. Zhang Guangden kanssa keväällä 2017, Beijing.

Daoyin yangsheng – harjoittelua Pekingin urheiluyliopistossa keväällä 2017 Zhuang Yongchangin johdolla.

Yhteystiedot:
akikorh(at)gmail.com /// p. 040 5314163

Auli Jussila

Ohjaaja

Auli

Auli tutustui lajiin ensimmäisen kerran Ainolan puistossa vuoden 2002 kesätreeneissä. Taijin moniulotteisuus, erityisesti pitkäjännitteisyys, liikunnallisuus ja terveysvaikutukset innostivat palaamaan lajin pariin 2007, jolloin Auli aloitti taijiharrastuksen uudelleen.

Alkeiskursseja Auli on ohjannut vuodesta 2009 lähtien, ohessa hän on suorittanut Suomen Wushu-liiton miekkaohjaajakoulutuksen sekä käynyt shifu Zhang Fangin organisoiman Qigong-leiriin Wuhanin urheiluyliopistossa. Auli on osallistunut useisiin näytöksiin ja ollut mielellään mukana pitämässä näytetunteja eri yhteisöille.

Vuoden 2010 SM-kisoissa Auli oli mukana voittamassa Taijiquanin ryhmäkilpailun Ouluun ja kolmanneksi sijoittuneessa miekkajoukkueessa. Lisäksi hän oli 4. sijalla naisten 42-taijiquanissa.

Arto Alakulju

Ohjaaja

Arto on kokenut ja aktiivinen harrastaja, joka hallitsee suurimman osan seuramme sarjoista niin taijin, dyysg-qigongin kuin terveysqigongin puoleltakin. Syksyllä 2018 Arto ohjaa Taiji-alkeiskurssin sekä tarvittaessa dyyysg- ja terveys-qigong-tunnit.

Liyun Zhang

 Opettaja

Zhang Liyun, tai Liyun, kuten häntä seurassamme kutsutaan, on Kiinan luonnontieteellisen akatemian wushu-seuran jäsen ja hän kuuluu järjestön tekniseen johtajistoon.

Akatemian wushu-seura on Kiinan Wushuliiton jäsenseura, johon kuuluu yli tuhat harrastajaa ja toistasataa ohjaajaa. Zhang on yksi järjestön yhdeksästä toiseksi korkeimman tason ohjaajasta.

Järjestö on esiintynyt kymmenissä suurissa taijinäytöksissä, muun muassa wushun maailmanmestaruuskilpailuissa Pekingissä vuonna 2007.

Zhang Liyun oppi ensimmäiset wushu-liikesarjansa ja qigong-harjoituksensa vanhemmiltaan 1990-luvulla. Hän aloitti taiji-harjoittelun vuonna 2003 ja on sen jälkeen on harjoitellut lukuisten standardisoitujen liikesarjojen lisäksi myös perinteisiä Yang-, Chen- sekä Wu-tyylin liikesarjoja.

Viimeisen viiden vuoden ajan hän on keskittynyt etenkin taijin seisontaharjoituksiin opettajansa Zhang Zichenin johdolla. Zhang Zichen on Wu-tyylin ja Yang-tyylin vanhojen mestareiden oppilas, johon Zhang Liyun tutustui järjestönsä johtajan suosituksesta. Zhang Liyun esitteli seisontaharjoituksen myös Oulun Taiji-seurassa keväällä 2012 luennon ja käytännön harjoitusten avulla. Hän opettaa syksyllä 2018 perinteistä Wu- ja Yang-tyylilä.

Joni Kesti

Ohjaaja

Klassisen Taijin ohjaaja. Jonilla on pitkä kokemus Shifu Zhang Fangin oppilaana ja ots:n harrastajana ja ohjaajana. Joni on myös menestynyt taiji-kilpailuissa.

Soila Heikkilä

Ohjaaja

Hallitus 2020

  • Aki Korhonen, pj.

  • Soila Heikkilä, vpj.

  • Satu Päiväläinen, siht.

  • Arto Alakulju, rahastonhoitaja

  • Jenni Miettunen, jäsen

  • Minna Leinonen, jäsen

  • Judy Song, jäsen