Tietoa seurasta

Tietoa001Oulun Taiji-seura on vuonna 1992 perustettu, voittoa tavoittelematon Suomen Wushu-liiton, International Health Qigong Federation ja Suomen Daoyin Yang Sheng Gong -liiton jäsenseura. Harjoitustoiminnan lisäksi järjestämme opetusta myös seuran ulkopuolisille ryhmille ja osallistumme erilaisiin kulttuuritapahtumiin Oulun alueella mm. näytösten muodossa. Seurallamme on runsaasti harjoitusvuoroja kesä- ja syyslukukausittain niin vasta-alkajille kuin pidempään harrastaneille sekä kesällä järjestämme kaikille avoimia, maksuttomia harjoituksia Ainolan puistossa.

Opetuksemme perustuu pääosin Chinese Wushu Associationin sekä Chinese Health Qigong Associationin standardisoimiin, kansainvälisesti tunnettuihin Taiji-kilpasarjoihin ja terveysvaikutteisiin Taiji- & Qigong-liikesarjoihin joita opettaa pääopettajamme shifu Zhang Fang. Lisäksi seurassamme opetetaan Daoyin Yangsheng Gong -qigong järjestelmää (DYYSG), joka on Pekingin urheiluyliopiston professori Zhang Guangde:n luoma laaja järjestelmä, joka nivoutuu kiinteästi perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen.

Pääopettajamme shifu (mestari) Zhang Fang vierailee seurassamme yleensä kaksi kertaa vuodessa järjestämällä viikonlopun yli kestävän intensiivikurssin ajankohtaisista liikesarjoista.

Shifu Zhang Fang

 

Daoyin Yangsheng Gong -qigongissa olemme onnistuneet saamaan mestari Zhuang Yongchangin Pekingin urheiluyliopistosta jo kolme kertaa Ouluun.

Mestari Zhuang Yongchang

Oululaiset ovat osallistuneet Zhang Fangin leireille myös Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Seinäjoella ja jopa päässeet retkelle opiskelemaan lajia Kiinaan, Wuhanin urheiluyliopistoon.

Shifu Zhang toimii ammatikseen taiji- ja wushu-opettajana Helsingissä. Hän on Suomen Wushu-liiton sekä Helsingin Wushu-keskuksen päävalmentaja ja perustajajäsen. Muita Suomen Wushu-liiton jäsenseuroja ovat mm. Jyväskyläläinen Jigotai ryKuopion Taijiquan rySanbao Järvenpää ryLappeenrannan Taiji hu bian ry sekä Seinäjoen Virusmäen Wushu ry.