Kategoriat
Ajankohtaista

4th World Health Qigong Day 12.9.2020

Oulun Taiji-seura osallistui kansainväliseen maailman neljänteen terveys-qigong päivään 12.9. Tänä vuonna teemana oli Ba Duan Jin kahdeksanosainen silkkibrokadi, Terveys-qigong-liikesarja. Sarjan on kehittänyt professori Yang Bailongin tiimi Pekingin urheiluyliopistosta. Päivää varten olimme valinneet lyhyemmän, ns. kisaversion esiintymistämme varten. Tämä kuuden minuutin versio on hieno, pehmeitä ja rauhallisia liikkeitä sisältävä sarja.

Päivä valkeni kovin sateisena, joten joukkueemme suuntasi ensimmäisenä sisätiloihin Oulun pääkirjastolle. Aluksi otimme muutamia poseerauskuvia ja teimme lämmittelysarjan. Aki kertoi lajin saloista muutamille katsojille. Tämän jälkeen esitimme kertaalleen varsinaisen sarjan musiikin tahdissa kirjaston ala-aulassa.

Matkamme jatkui kohti keskustaa. Kävimme katsomassa olisiko Rotuaarin lava vapaa, koska vettä sateli edelleen, mutta lavalla töräyttelivät jo teekkaritorvet. Suuntasimme siis kauppakeskus Valkeaan. Valkean kesäkadulla on aina ihmisiä, joten Valkean lava on ihanteellinen paikka sarjan esittämiseen. Nousimme Valkean esiintymislavalle esittääksemme sarjan kertaalleen kauppakeskuksessa oleville asiakkaille. Tekniikka toimi, sarjaa oli mukava tehdä ja esiintyminen tuntui mukavalta! Ehkäpä ensi vuonna voimme saada musiikitkin kuulumaan Valkean kaiuttimista ja myös esityksen kuulutettua, jolloin näkyvyys olisi vielä parempi!

Ba Duan Jin -sarjan 4. liike

Tämän jälkeen oli aika mennä Myllytullin koululle, jossa päivämme jatkui teen juonnin, pienten välipalojen napostelun ja tietenkin Ba Duan Jin -sarjan merkeissä. Koululla sarjaa pääsivät harjoittelemaan myös muut harrastajat, jotka eivät päässeet tai uskaltautuneet mukaan esiintymisiin. Oli ilo olla mukana tässä kaikessa tietäen, että sarjaa tehtiin samana päivänä useissa eri maissa ympäri maailmaa kymmenien tuhansien ihmisten voimin.

Teksti: Minna Leinonen & Jenni Miettunen

Kuvat: Jonna Kurtti ja Aki Korhonen

Juliste: Soila Heikkilä