Kategoriat
Ajankohtaista

Zhuang Yongchangin qigong-leiri lokakuussa 2016

Link to english language blog: http://ouluntaiji.fi/2014/qigong-camp-by-zhuang-yongchang-6-9-10-2016-in-oulu/

 

zhuangeventti

Qigong on perinteinen kiinalainen itsehoitomenetelmä, jolla pyritään parantamaan terveyttä ja lisäämään elinvoimaa tekemällä hengitys-, liike- ja keskittymisharjoituksia.

Lokakuussa Oulun Taiji-seura saa vieraakseen Pekingin urheiluyliopiston opettajan ja tutkijan Zhuang Yongchangin. Zhuang on ollut mukana kehittämässä useita qigong-sarjoja ja kirjoittamassa niiden oppikirjoja. Hän on omistautunut jakamaan kiinalaista terveysliikuntakulttuuria koko maailmalle kulkien opettamassa eri puolilla maailmaa, osallistuen seminaareihin, sekä kansallisiin ja kansainvälisiin terveys-qigong -tapahtumiin. Hän on ansainnut osaamisellaan laajalti tunnustusta ja palkintoja.

Leirin teemana on Daoyin yangsheng gong. Se on Zhuangin opettajan, professori Zhang Guanden luoma laaja järjestelmä, joka kattaa perusharjoituksia, erityisesti tiettyihin kehonosiin ja sisäelimiin keskittyviä ja niitä parantavia harjoituksia, elinvoimaa lisääviä harjoituksia, sekä harjoituksia mielen rentoutumiseen ja keskittämiseen. Lisäksi mukana on harjoitteita meridiaanien avaamiseen.

Liikkeet ovat pehmeitä ja rauhallisia, ja sopivat kaikenikäisille ja
-kuntoisille. Aiempaa kokemusta lajista ei vaadita. Leirin jälkeen opittua on mahdollista harjoitella itsekseen ja seuramme tunneilla.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Daoyin Yangsheng Gong -leiri 7.-9.10.2016

Perjantai:

18-21 Myllytullin koulu ( Kirkkokatu 1)

Hu Xiaofein ja Zhuang Yongchangin alkulämppä ja Dyysg-perusteet

Lauantai:

10-16 Myllytullin koulu

Aamupäivä Dyysg-perusteita ja alkulämppää

lounastauko 12-13

iltapäivällä munuaissarjan aloitusta, mutta ohjelmaa sovelletaan tilanteen mukaan.

18-22 >> illanvietto, lue tarkemmin blogin lopusta

Sunnuntai:

10-15 Merikosken koulu (Itäkangastie 9)

munuaissarjan jatkaminen

lounastauko 12-13

15.30 >>> leirin päätösjuhlaaaaa,  lue tarkemmin blogin lopusta,

Illanviettoihin voi osallistua vaikka ei leirille pääsisikään.

 

Hinta: koko leiri 120 e, osa leiristä 15 e/h, luento maksuton.

Oulun Taiji-seura ry
Nordea, IBAN: FI04 2050 1800 0251 01
viite: 3120

Ilmoittautumiset:  oulun-taiji-seuran-hallitus(at)googlegroups.com

Sitovat ilmoittatumiset mielellään 2 viikkoa ennen leiriä, sitoutuminen maksamalla osallistumismaksu.

Kannattaa kysellä paikkoja vielä lähempänä leiriäkin mahdollisten peruutusten vuoksi.

Harjoitus salin koon vuoksi osallistuja määrä rajattu noin 40:een.

 

Zhuang Yongchangin luento qigongista ja kiinalaisesta terveysliikunnasta 

Nelipäiväinen leiri alkaa torstai-iltana Zhuangin pitämällä maksuttomalla, englanninkielisellä yleisöluennolla, jossa perehdytään qigongin perusteisiin. Luennolle voi osallistua, vaikka leirille ei tulisikaan!

Torstaina 6.10.2016 klo 18-20, ODL-talo, Wegelius-sali, Albertinkatu 16

luentokuva

 

Lauantaina 8.10. illanviettoa 18-22

Vietämme iltaa Oulun Keilailutalossa Isokatu 97. Aloitamme hohtokeilauksella, meille on varattu neljä rataa, jossa voimme tutustua keilailun saloihin. Sen jälkeen siirrymme upouusiin saunatiloihin saunomaan 19:00 sekä nauttimaan sauna-menu-illallisen. Käytössämme on Axelin suunnittelema kabinettitila sekä sauna kello 20-23.  Paketin hinta on 25 euroa, joka sisältää keilauksen, keilailukengät, saunan sekä saunaillallisen.

Ilmoittautumiset Axelille sähköpostitse(akikorh(at)gmail.com).

Sunnuntaina 9.10. leirin päätösjuhla
Sunnuntain harjoitusten jälkeen on tarjolla illanvietto Hietasaaressa Villa Kaljaasilla osoitteessa Kaljaasintie 8. Sunnuntain harjoituksethan loppuvat Merikosken koululla noin 15:00.
Huvilaan kuuluu erillinen sauna rakennus ja grillikota. Piha-alue on laajahko, siellä voi järjestää illan mittaan kelien helliessä vaikka lisää jäähdyttely reeniä tai lämmittelytreeniä. Tosin Zhuangille olisi kiva järjestää suomalaisia illanvietto leikkejä, mölkkyä, tikanheittoa yms.
Illan tarjoilut toimivat samalla nyyttäriperiaatteella kuin kesäisissä taiji piknikeissä. Jokainen tuo jotain joko vain itselle tai myös muille maistiaisia tarjoten. Yhteinen ruokailu 19:00.

Villa kaljaasilla on erinomaiset keittomahdollisuudet sisällä ja grillausmhdollisuudet ulkona.

Huvilan keittiön varustustukseen kuuluu taydelliset juhlavarustukset, kokkaustarvikkeita myöten. Tarvitsee tuoda vain ruuanlaittotarvikkeet jos on innokas kokkaileen. Vaihtoehtona on grillausta katetussa grillikodassa.

Saunomaan tulijoiden on varattava lisäksi omat pyyhkeet, pefletit ja pesuaineet (uikkarit myös koska mereen lyhyt matka :)).

Saunominen tapahtuu vuortellen naisten ja miesten kesken, mutta aikaa saunomiseen on reilusti, koska huvila on meille varattuna maanantai keskipäivään saakka ! 🙂
Jos haluaa viedä juomia jäähtymään jääkaappiin tai jäitä jäätymään jo sunnuntaiaamuna ennen reenien alkua, niin sekin järjestynee.

Kuskauksia autolla Merikosken koululta järjestyy Kaljaasiin tarvittaessa.

Sunnuntain juhlaan ei tarvitse ilmoittautua, huvilalle sopii kaikki mukaan. Tuo perheesi mukaan jos haluat.