Kategoriat
Ajankohtaista

Zhuang Yongchangin Qigong-leiri 24.-27.8.2017

Sivua päivitetty 17.8. !

Qigong on perinteinen kiinalainen itsehoitomenetelmä, jolla pyritään parantamaan terveyttä ja lisäämään elinvoimaa tekemällä hengitys-, liike- ja keskittymisharjoituksia.

Qigongin ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen tärkeimpiä pilareita on Wu xing (五行), viisi elementtiä. Se perustuu pitkälti luonnon havainnointiin. Luonnosta löydetyt säännönmukaisuudet nähdään myös ihmisessä erilaisina vaikutussuhteina. Ihminen on osa luontoa, ja alttiina samoille ilmiöille kuin muutkin luontokappaleet. Jokaista elementtiä vastaa tietty vuodenaika, ja siihen liitetty elin. Esimerkiksi talven elementti on vesi, ja siihen liittyvä sisäelin on munuaiset. Keltaisen keisarin lääketieteen klassikon, Huang di nei jingin, mukaan munuaiset ovat alttiina sairauksille talvisin, jolloin niitä tulisikin harjoittaa. Vastaavasti keväällä tulisi harjoittaa maksaa, jonka elementti on puu, ja niin edelleen

Mestari Zhuangin syksyn alkuun sijoittuva leiri noudattaa tätä teoriaa, ja jatkaa hänen viime syksyllä opettamaansa “munuaissarjaa” ja keväällä opettamaansa ’maksasarjaa’. Leirin pääohjelmana on (syksyn) keuhkoja vahvistava Dao Yin Yang Sheng Gong (DYYSG) -liikesarja, jonka on kehittänyt Zhuangin opettaja, Pekingin urheiluyliopiston professori Zhang Guangde.

Katso lisää DYYSG:stä täältä.

Zhuang Yongchang on Pekingin urheiluyliopiston opettaja ja tutkija. Hän on myös kansainvälinen Terveys-qigong -opettaja, ja ollut kehittämässä sarjoja Ba duan jin, Shi er duan jin sekä Dao yin yang sheng gong shi er fa. Hän vierailee elokuussa kolmatta kertaa Oulun Taiji-seuran vieraana ja viidettä kertaa Suomessa.

Leirin alustava ohjelma seuraavassa, muutoksia voi tulla myöhemmin, tarkkailkaa sosiaalisia medioita lähempänä tapahtumaa.

Leirille voi hyvin osallistua myös ilman aiempaa kokemusta qigongista. Varaa mukaan väljät treenivaatteet ja mielellään tasapohjaiset liikuntakengät.

Leirin jälkeen daoyin:in harjoittelua voi jo hyvin jatkaa kotona ja/tai seuran harjoituksissa!

Leirin harjoitukset ja luento englannin kielellä !

LEIRIOHJELMA 24.-27.8.:

TO 24.8. KLO 18-21

Oulun Karateseuran salilla, Satamatie 2

Lihaksille- ja luille tarkoitettu DYYSG-sarja, joka on erityisen tehokas niska-, hartia- ja selkävaivoihin. Sarja sopii oikein hyvin vasta-alkajille. Kannattaa tulla tutustumaan lajiin varsinkin tämän osuuden kautta. Voit päättää loppuleirille osallistumisesta myös tämän illan jälkeen.
PE 25.8. KLO 18-21

Myllytullin koulun liikuntasali, Kirkkokatu 1

Kesä aikaan sijoittuvan DYYSG-sydänsarjan opiskelua.

LA 26.8. KLO 10-11.30

Myllytullin koulu, Kirkkokatu 1

Biologian luokassa teorialuento opiskeltavien sarjojen meridiaaneihin ja akupunktiopisteisiin liittyen.

Luento maksuton.

LA 26.8. KLO 12-17

Myllytullin koulun liikuntasali, Kirkkokatu 1

DYYSG-”keuhko” sarja opiskelua
SU 27.8. KLO 10-15

Oulunsuun koulun liikuntasali, Kajaanintie 56

DYYSG-”keuhko” sarja opiskelu jatkuu

Sunnuntai-iltana yhteinen leirin päättäjäinen illallisen merkeissä! lisätietoja seuraa! Sunnuntain illanviettoon ilmoittautuminen Satulle (satu.paivalainen(at)hotmail.com).

Lisäksi muina iltona/päivinä viihdytämme kaukaista vierastamme viikonlopun venetsialais teeman mukaisesti rennolla yhdessäololla ulkoillen vesien äärellä ilman suurempaa etukäteis suunnittelua, varaudu lähtemään mukaan 🙂

Hinta:

Koko leiri to-su 140e. Torstai 40e, Perjantai 40e, lauantai 60e, sunnuntai 50e, la-su yhteishintaan 100e.

Ilmoittautuminen: oulun-taiji-seuran-hallitus(at)googlegroups.com tai Facebook tapahtumassa täällä !

Maksu 20.8.2017 mennessä tilillemme: Oulun Taiji-seura ry,
IBAN FI04 2050 1800 0251 01(Nordea), viite 3120.

Huom! leirille mahtuu korkeintaan 40 osallistujaa/päivä.

Tervetuloa !

Ohessa leirijuliste mahdollista levitystä varten, kiitos!