Kategoriat
Ajankohtaista

Kolmas WHQD in Oulu- action

Oulun kaupungintalo ja ME

Let”s Enjoy Wu Qin Xi oli vuoden 2019 Maailman Health Qigong päivän teemana.

Oulun taiji seura osallistui 14.9.2019 päivään keräämällä kaupungilla esiintyvän WuqinXi- joukkueen. Joukkueemme valitsema puvustus noudatti kiinalaista viiden eläimen ja vuodenaika teorian mukaista väritystä.

Ensimmäisellä esiintymispaikalla Toripolliisin luona, oli aika navakka tuuli ja vain vähän myyntikojuja, joten teimme liikesarjan vain kertaalleen pienelle yleisölle.

Kaikissa health qigong sarjoissa korostetaan iloisuutta ja rentoutta. Tässä liikesarjassa rentoutta haetaan yrittämällä imitoida seuraavien eläinten liikkeitä: tiikeri, peura, karhu, apina ja kurki. Pukuihin valitsimme tiikerin kevään vihreän, peuran talven mustan, karhun keskikesän keltaisen, apinan kesän punaisen ja kurjen syksyn valkoisen.

Jokkainen oululainen tietää tiernapojat, joten täytyyhän muidenkin tietää

Tämän liikesarjan on alun perin kehitellyt Hua Tuo (katso täältä enemmän), Han dynastian aikaan (25-220 luvulla). Nykyaikaisen standardoidun version ovat kehitelleet yhdessä kiinalaisten urheiluyliopistojen professorit yhdessä.

Apinat saavat hedelmän käsiinsä

Jossain vaiheessa apinan vallaton iloisuus tarttui koko joukkueeseen, mikä aiheutti poikkeaman standardoidun liikesarjan henkeviin liikkeisiin. Vallaton hyppely edusti terveysliikunnan vaikutuksia hienoimmillaan. Vanhemman polvikin nousee tarvittaessa energian noustessa päähän ja yläilmoihin.

Liikesarjan esitysohjeista katkelma: Tiikerin rohkeus ja kestävyys, peuran tyyneys ja itsevarmuus, karhun vakaus ja lujuus, apinan ketteryys ja taitavuus, kurjen nopeus ja sulavuus. Luonnollisen oman itsensä hyväksyen voimme jokainen tehdä nämä.

Kaduilla vaeltavalla joukkueella oli myös suuri kunnia edustaa Oulun taiji seuran qigong ryhmää Suomi-Kiina seuran Oulu osaston avajaisjuhlassa. Päivästä teki merkittävän myös se, että juhlistimme samalla Kiinalaista kuunjuhlaa kuukakkuineen (Mid Autumn festival)