Kategoriat
Ajankohtaista

Kiinalainen keskisyksyn kuujuhla la 20.9. klo 13-16

Oulun Taijiseura ry, Kiinalaisen kulttuurin ja yhteistyön keskus ja Oulu Chinese Students and Scholars Association järjestävät Keskisyksyn juhlan

Päivämäärä: 20.9.2014

Paikka: Kaijonharjun nuorisotalo, Kalevalantie 5, Linnanmaa, Oulu

Aika: 13:00-16:00

Vapaa pääsy

Kiinassa ja Aasiassa Keskisyksyn juhla, jota myös Kuujuhlaksi nimitetään, on vuoden tärkein juhlapäivä Uuden vuoden jälkeen. Kuujuhlaa vietetään perinteisen kuukalenterin mukaisesti vuoden kahdeksannen täydenkuun aikaan. Tänä vuonna tuo päivä oli 8.9. Kiinalaisen kulttuurin ystävät sekä kiinalainen yhteisö juhlivat sitä tänä vuonna lauantaina 20.9.2014 klo 13:00-16:00 Kaijonharjun nuorisotalolla. Osoite: Kalevalantie 5, Linnanmaa.

Kuujuhlaa vietetään sekä sadonkorjuun päättymisen juhlana, että myös kuuta tarkkaillen. Siihen liittyviä perinteitä ovat perheiden yhteen kerääntyminen, sadonkorjuusta kiittäminen sekä hyvän onnen toivominen. Tärkeä osa juhlaa on aikaisemmin ollut kuun palvonta nykyään enemmänkin kuukakkujen syönti, illallistaminen sekä kuun tarkkailu. Myös lohikäärme- ja leijonatanssiesityksiä katsellaan.

Tapahtumassa esitellään Kuujuhlan perinteitä. Lisäksi on luento Feng Shuista, eli kiinalaisesta rakentamistaidosta.  Teeseremoniaan esitellään myöskin ja teetä pääsee maistelemaan. Taijista on Oulun Taijiseuran järjestämä Taiji-viuhkaesitys ja pieni johdanto lajiin. Kiinalaisesta kalligrafiasta ja sen mahdollisuuksista masennuksen ehkäisyyn on demonstraatio ja luento.
Lisäksi paikalta voi ostaa joko heti nautittavaksi tai kotiin viemisiksi kiinalaisia liha- ja kasvisnyyttejä sekä kuukakkuja.
Tervetuloa juhlimaan!
Ja saa levittää viestiä sosiaalisessa mediassa! 😀
A3poster12(1) Flyer1 front(1) Flyer1 back(1)