Kategoriat
Ajankohtaista

Kesäkauden päätös ja perinteinen piknik

Vietimme kesäkauden päätöstä perinteisen piknikin merkeissä lauantaina 26.8.2023. Sää oli suosiollinen, ja osallistujia niin uusista kuin vanhoista harrastajista mukavasti paikalla. Valmistelujen jälkeen kokoonnuimme Akin johdolla treenamaan alkulämmittelysarjaa ja tämän jälkeen 18 liikkeen venyttelysarjaa. Molempia sarjoja olemme kesälllä jo harjoitelleet, ja ne ovatkin syksyn ohjelmassa qigongin alkeistunnilla.

Houkutteleva kattaus odottikin jo syöjiä, joten seuraavaksi vuorossa oli tauko piknik- eväiden parissa. Oli ilo huomata ,että liikkeellä oli jälleen uusia harrastajia. Maukkaiden herkkujen jälkeen vuorossa olivat taijilajit. Ensin perinteinen taiji josta saimme näytöksen Yang-tyylin 85 -liikesarjasta. Seuraavaksi vuorossa olivat klassisen taijin Yang-tyylin 24 liikesarja ja Yangsheng-taijin sarja. Lopuksi Aki esitteli vielä näyttävän miekkasarjan.

Näytösten jälkeen jatkoimme vapaamuotoista seurustelua ja piknikeväiden syöntiä. Juhlistimme myös pienimuotoisesti seuramme varapuheenjohtajaa Minnaa, joka täytti piknikviikonlopun jälkeen pyöreitä vuosia. Paikallaolijat uppoituivat jutustelun ja syömisen makuun niin paljon, ettei itse lajien harjoittelusta meinannut tulla enää mitään, mutta lopulta Aki sai houkuteltua piknikväen mukaan tekemään vielä kertaalleen alkulämmittelysarjan.

Alkulämmittelysarjan jälkeen jatkoimme vielä tovin vapaata seurustelua, kunnes aloimme pikkuhiljaa lopetella ja laittaa kamppeita kasaan. Kesäkausi on nyt paketissa, ja nyt on hyvä jäädä odottelemaan syksyn tuloa ja salikautta.