Kategoriat
Harjoittelumateriaali

Alkeiskurssi, kevät 2014 #01

Moi!

Täysin uudet kasvot toivotan tervetulleeksi Oulun Taiji-seuraan! Loppuja naamoista on ilo nähdä jatkamassa Taiji & Qigong harrastuksen parissa myös näin kevätkaudella 2014.

tiechi-blog

Ajattelin aloittaa alkeis-bloggeroinnin ensimmäisen osan jakamalla alkavalle lomaviikolle oppimateriaalia. Allaolevassa videossa näette englanniksi hyvin selkeästi selostettuna 24 Yang-liikesarjan ensimmäiset liikkeet.

Ottakaa kuitenkin huomioon että video on melko vanha ja noudatamme Oulun Taiji-seurassa hieman erilaista standardia jonka opit tulevat suoraan Suomen Wushu-liiton pääopettajalta Shifu Zhang Fangilta Helsingistä.

Tyypillisimpiä ”virheitä” videossa on esimerkiksi kävelyn painonsiirrossa tarpeettoman vahvasti korostuva jalankärjen nosto mikä aiheuttaa turhaa jännitystä pohkeessa ja nilkassa. Videon oppilas myös unohtaa laskea päkiän maahan ennen painon siirtoa, mikä vaikuttaa heikentävästi tasapainoon ja pehmeyteen liikkeissä. Voitte kokeilla kotona millainen tunne-ero on jousipyssykävelyssä kun jännitätte reisiä, nilkkoja, pohkeita ja lonkankoukistajia sekä kun kokeilette rentouttaa jalat ja käyttää kävelyyn mahdollisimman vähän voimaa.

Seuraavassa videossa näette shifu Zhang Fangin tekemässä 24 liikesarjan Madridissa 2013.