Kaikki loppuu aikanaan, niin myös tämä seminaari. Tänä aamuna oli hieno aamu, lämpimämpää, keväistä, aurinko paistoi, yöunet olivat jääneet aika lyhyiksi, koska minulla oli hieman vaikeuksia järjestää lauantain lentoa Pekingiin, joten aamulenkki jäi hieman lyhyemmäksi.
Tämän päivä oli kokonaan luentoja Yìjīngistä, muutosten kirjasta. I Ching tai pinyinillä Yjing, 易經, , on vanhin kiinalaisista klassikoista, n. 2500 vuotta vanha. Koska nyt on jo hieman myöhää täällä, niin siirrään yleisen esittelyn wikipedian harteille https://fi.wikipedia.org/wiki/Yijing.Kiinalaista kulttuuria on vaikea ymmärtää, ilman että ymmärtää Yijingiä.
Luennon piti professori Zhang Qicheng Pekingistä, www.zhangqicheng.com. Hän aloitti historiasta ja sitten kertoi yin-yang-filosofian perusteet ja sen kehittymisen. Yijing liittyy oleellisesti Pakuaan, kuvioon, jossa 8 trigrammia ovat sijoitettuna ympyrälle. Jotta pakuaa voisi ymmärtää, hän kertoi miten eri kuat muodostuvat ja mitä ne tarkoittavat. Esim pitkä viiva on yang ja keskeltä poikki oleva viiva yin. Zhangin mukaan Yijing on Pakua ja päinvastoin. Iltapäivällä päästiin aamupäivän yleisen perustan opiskelun jälkeen siihen miten Yijing ja pakua liittyvät qigongiin, teimme myös käytännön harjoituksia. Prof. Zhang myös opettaa ja itse harjoittelee qigongia. Kerrassan hieno johdanto Yijingin jatko-opintoihin!
Luentopäivän jälkeen oli mahdollisuus tutustua hotellin vieressä olevaan Wudang-wushu-kouluun. Olin jo nähnyt ko. meininkiä, joten priorisoin juoksulenkkiin, jonka jälkeen kävin hieman ominpäin katsomassa ko. koulun paikkoja. Sinne voivat myös länsimaiset kirjoittaua sisään ja harjoitella.
Sitten olikin aika sonnustaua juhalliseen seminaarin päätösillalliseen. Kaikki olivat pukeutuneet juhlavasti ja ryhmittäytyneet maittain pöytiin.
Juhla alkoi puheilla, joita pitivät mm. Chang Jianping, kansainvälisen terveysqigongliiton presidentti, sekä paikallisen kaupungin edustaja. Sitten alkoi tyypillinen pöytiin tarjoiltu ateria. Aterioinnin aikana oli monenlaista ohjelmaa, esim.paikallisen wushu-koulun oppilaat esittivät useita wushu- ja taiji-esityksiä, lisäksi oli useita eri maiden näytöksä.
Esitysten aikana alkoi kiinalaisiin juhliin kuuluva kampeittaminen, joka tarkoitta sitä, että kohotetaan maljoja eri pöydissä kiertäen, tai sitten oman pöydän kesken. Koska kyseessä oli viimeinen ilta tällä porukalla, oli paljon liikennettä, koska kaikki halusivat hyvästellä ystäviään. Jaoin joitain tuliaisia Suomesta.
Wudangin seminaari on nyt virallisesti ohi. Lauantaina oli check-out-päivä ja ihmiset lähtivät eri suuntiin eri aikoihin. Hotellilta oli järjestetty bussikyytejä tarpeen mukaan lentokentälle Shiyaniin, jonne ajomatka kesti noin 2 h. Shiyanista lento Pekingin Nanyuan-lentokentälle n. 22:30, samalle, jonka kautta tulin Wudangiin, Nanyuanin lentokentältä taksi Pekingin Urheiluyliopistoon, jossa pääsin majoittumaan ulkomaalaisten opiskelijoiden asuntolaan, josta tätä kirjoittelen puolen yön jälkeen.
Yksi vastaus aiheeseen “Wudang Shan-Peking, 26.-27.2.2016 perjantai ja lauantai, 6. ja 7. päivä”
ni hao,
Kiva kuulla että nää oot päässyt Pekingiin ehejänä.
Kiitos että oot jaksanu kirjotella kuulumisia.
Toivottavastsi kuullaan yliopiston meiningistä myös matkan varrelta.
Nää kaikki on niin ylpeitä meijä opesta siellä maailmalla.
Muistaha tulla sit takas kans, oot luvannu alottaa uuven alkeiskurssin 12.3. 🙂
Oulusa oli tänä aamuna -18 astetta pakkasta. Mun ei tartte mennä ulos ku en halua.
t:Mini-Remo