Home » Ajankohtaista » Peking 28.-29.2.2016 sunnuntai ja maanantai. 8. ja 9. päivä

Peking 28.-29.2.2016 sunnuntai ja maanantai. 8. ja 9. päivä

Sunnuntaina oli hotellin vaihto opiskelija-asuntolasta Teacher’s Training Centeriin. Hieno paikka, ja kiva, että pääsin sinne! Päivä aurinkoinen, ilma raitista ja puhtaan oloista, Zhuang tulee vastaan uuteen hotelliin ja vie minut syömään opiskelijoiden ruokalaan, joka on hyvn edullinen n. 1,5 eur. Zhuang lähtee lounastamaan perhetapaamiseensa ja minä tänne. Menen pöytään, jossa on kolme urheilutoimittajaopiskelijaa, Zhuang heitti ohimennen, kun kysyin kiinankielen tunneista, että menisin juttelemaan täällä, joten kokeilin sitä.

20160228_113806

Opiskelija-ruokalan ateria.

Kaverit osasivat hyvin englantia, joten sovimme, että he opettavat minulle tunnin ajan kiinaa samassa paikassa. Minulla oli tunti aikaa käydä huoneella hakemassa kirja ja syödä, mutta koska kampus on niin laaja, en löytänyt hotelliani tällä välillä, tunnin jälkeen kyllä helposti;). Tunti oli mielenkiintoinen ja erittäin tehokas, harjoittelimme ääntämistä ja keskeisiä normaalien kohtaamistilanteiden fraaseja; mistä tulet, minne menet, mitä teet, kuinka vahnha olet jne..

 

Sen jälkeen lähdin katselemaan Pekingin pääostoskatua, Wang Fu Jian:iä, eli Wang Fu;n kaivo, nimi tulee paikan historiasta.

NIKON BEIJING 28-29-2-2016 011.

Alue on n. 1 km pitkä kävelykatu, jossa on Pekingin kuuluisimmat, isoimmat ja luksuksisimmat kaupat. Lukemattomia ravitoloita, vaatekauppoja, yksi kerrostalo pelkästään kirjakauppaa, jne. jne.

 

Alueella on myös perinteinen katukeittiökortteli, josta saa eksoottisia syötäviä, skorpioineita, ties mitä ötököitä, dumplingseja, ihan kaikkea mahdollista katuruokaa. Kokeilin siellä nyyttejä. Alueella on myös n. 10 x Oulun Valkean kokoinen talo, jossa on satoja liikkeitä ja sen 5. ja 6. kerros täynnä ravintoloita, kiinalaisia, thaimaalaisia, japanilaisia, intialaisia, amerikkalaisia…..

Wang Fu Jianilla on myös 4 Liningin kauppaa, joista vierailin kolmessa, vähän etsiskelen Liningin wushu-uniformua, joita olen nähnyt kiinalaisila opettajilla.

 

Maanantai aamu valkeni myös aurinkoisena, pilvettömänä, ja aistinvaraisesti saasteettoman raikkaana, viileänä, n. +4 astetta. Lähdin aamusta katsomaan Yi He Yuania, kesäpalatsia, jonka leskikeisarinna rakensi aikana, jolloin Kiina oli pahoissa vaikeuksissa ulkomaiden kanssa, mm. ooppiumisodat.

NIKON BEIJING 28-29-2-2016 122

NIKON BEIJING 28-29-2-2016 090

Pronssiveistokset olivat uskomattoman upeita, yksityiskohtaisia, eläviä ja plastisia.

NIKON BEIJING 28-29-2-2016 129

NIKON BEIJING 28-29-2-2016 135

Englantilaiset yhdessä ranskalaisten kanssa tuhosivat kesäpalatsin, joten keisarinnan täytyi rakentaa se uusiksi. Alue on laaja ja sijaitsee keskustasta n. 20 kilometrin päässä.

 

Julkisilla tai taksilla sinne on matkaa n. 1,5 h. Paikka on lähelä Urheiluyliopistoa, joten taksilla sinne hujautti noin kymmenessä minuutissa.  Kesäpalatsin katseluun vierhähti muutama tunti ja sitten luonaalle takaisin yliopistolle.

 

Illalla kävin syömässä opiskelijoiden ruokalassa, hyvin halpaa n. 10 yuania, eli n. 1,5 euroa, valittavana on parisenkymmentä erilaista ruokaa; kasviksia, lihaa, noodeleita, hedelmiä jne. Illallisen jälkeen harjoittelin hieman qigongia sekä kävin katsomssa läheiset CC-Wushu-kaupan, josta oululaistenkin varusteet tulevat, sekä muutaman muun.

 

 

Comments are closed.