Vaikka tuhansia vuosia vanhat kulttuurit voivat vaikuttaa peräti mystisiltä ei esimerkiksi Kiinalaista Kung Fu:ta tarvitse nähdä salatieteenä länsimaisin silmin. Meille lähes yliluonnolliselta kuulostavat kyvyt ja näyttävät temput ovat sukupolvia jatkuneen, päivittäin harjoitetun ja edelleen kehitetyn tietotaidon tuloksia.
Kaikki kulttuurit ovat muotoutuneet yhteisöissä joissa sukupolvelta toiselle välittyneen tekemisen tukena on ollut ihmisen tärkein kyky: ajattelukyky, mielikuvitus. Meillä on kyky kuvitella ja nähdä mahdollisuus, tarkkailla sekä ohjata toteutusta, kyseenalaistaa ja kehittää tekotapaa edelleen. Generaatioiden myötä kehittynyt lähestymistapa asioihin voi olla hyvinkin erilainen toisella puolella maailmaa, eikä sen omaksuminenkaan ole helppoa ilman mielikuvitusta.
Kun liikesarjojen opettelu tuntuu tökkivän fyysisesti kokeile löytää ratkaisu mielikuvitusta käyttämällä. Taiji-liikesarjoja on helpompi lähestyä kamppailusovellusten kautta siinä missä Qigongissa apuna voi käyttää ajatusta meridiaani-energiakanavien avaamisesta ja sulkemisesta. Jos liikesarjojen opettelu käy taas henkisesti liian raskaaksi, pyri rentoutumaan tekemisen aikana ja tarkkailemaan kehon tuntemuksia. Kultaisen keskitien arvelisin löytyvän jostain oman fysiikan rajojen etsiskelyn ja kehon toiminnan tiedostamisen välillä.
Yksi vastaus aiheeseen “Treeniä ajatuksen voimalla”
Ajatuksia herättävä postaus Joni! 😀
Tuo taijipätkä on Yang-tyyliä, yritin vähän kääntää ja ilmeisesti Yang Ban Hou:n perimyslinjaa. Yang Ban Hou oli Yang tyylin kehittäjän, Yang Lu Chan:in, poika 1837—1890. Hyvät fajin:it, eli nopeat voiman vapauttamiset. Muutenkin hienon näköistä!
Mielen vaikutus on suuri sekä hyvässä että myös negatiivisessa mielessä. Mielen ja mielentilojen vaikutuksesta tulee koko ajan yhä enemmän länsimaisen lääketieteen tutkimustuloksia siitä miten mielentilat ja ajattelu vaikuttavat konkreettisesti fyysiseen terveyteen hermoston, hormonien, verenpaineen jne. kautta.